Wie is God?

Wie is God?

Toen ik jonger was verzamelde ik quotes. Ik schreef van alles op. De quotes maalde in mijn hoofd en sommige weet ik zelfs nu nog! Het boekje heb ik bewaard en is mij erg dierbaar. Het is een stukje van mij toen ik jonger was. Een van de quotes die bleef hangen was de volgende:

“Worship is not a spectator sport”

Als ik in de kerk waar wij zitten, de aanbidding leid, komt deze quote vaak in mij op. Het gaat niet om de show, het gaat niet om het overbrengen van een gevoel, het gaat niet om het plezieren van de toeschouwer…het gaat om Hem! En andersom, als ik in de kerk zit en mee zing met de leider vooraan, wil ik niet als een toeschouwer om mij heen kijken en alles (ver)oordelen. Geloof me, als muzikant is het erg lastig om in kerken niet de band af te kraken, te beoordelen of te veroordelen. Hoe vaak ben ik niet in die valkuil getrapt. En hoe vaak werd ik dan niet op mijn vingers getikt; Worship is not a spectator sport! Het gaat niet over ons. Het gaat over God. Over Wie Hij is. Wat Hij doet. Dat uitspreken naar Hem. Naar hem toezingen. Voor Hem uitbeelden door middel van dans. Uitbeelden door middel van kunst etc. Het gaat zoveel verder dan die paar woorden die vooraan gezongen worden of noten die gespeeld worden door een muzikant.

In Openbaringen lezen we dat de engelen rond Zijn troon zingen; Heilig, Heilig, Heilig is de Heer God Almachtig! In Psalm 63 zingt David ‘Uw liefde is meer dan het leven.’ Met andere woorden, het mag mijn leven kosten. Zoveel houd ik van U. (leestip!)
Brian Doerksen zingt:

We are a moment You are forever Lord of ages God before time
We are a vapour You are eternal Love everlasting reigning on high

We are broken You are the healer 
Jesus Redeemer mighty to save
You are the love song we'll sing forever
Bowing before You blessing Your name

Holy holy Lord God Almighty 
Worthy is the Lamb who was slain
Highest praises honour and glory 
Be unto Your name
Be unto Your name

Voor mij is dit de kern van aanbidding. God aanbidden omdat Hij groot is! Hij is heilig. De Almachtige. De Tijdloze. Overwinnaar. Hij overziet Alles. Hij is het Begin. Hij is het Eind. Alles valt en staat met Hem. Hij is Ik Ben. En dat wil ik uitzingen, uitschreeuwen naar Hem toe. Ik geniet van tijd met Hem samen en met Hem bezig zijn.
In de ochtend nemen wij als gezin de tijd om samen God te aanbidden en te bidden. Onze kinderen zijn nog jong, erg jong. Dus voornamelijk is het Elly & Rikkert wat er gespeeld moet worden. Of een dansje op Youtube wat we mee doen. Ik geniet er zo van om te zien hoe mijn kinderen hun God aanbidden. Zo puur.
En eerlijk, het zijn niet de liederen die mij dicht op mijn hart liggen of de dansjes waar ik gelukkig van word. (mijn dansritme gevoel is erg slecht) Maar ik geniet van het samen zijn met Hem en doe mee. Want Hij is het waard!

Aanbidding gaat zoveel verder. Het is zoveel meer dan wat wij ons voor kunnen stellen.

Waarom zou je God aanbidden?

Voor mijzelf is het duidelijk waarom ik God aanbid. Als je dit nog niet helder hebt voor jezelf of nog niet weet, lees dan Psalm 136 eens voor jezelf door. De psalmist beschrijft daar zoveel redenen waarom Hij God zou aanbidden. Schrijf vandaag eens voor jezelf op waarom je God zou aanbidden. Maak een lijst. Pik er dan eentje uit en maak hier een mooie tekst bij, handletter, zoek een lied op, dans, wandel en spreek het uit naar God, schrijf een gebed en geniet van het samen zijn met Hem.

Ook ik heb dit gedaan. In een oud lijstje heb ik een vel bladmuziek gepakt en dit beschilderd. De tekst erop heb ik met de cricut gesneden en erop geplakt.
Je ziet het niet goed op de foto, maar de ‘witte’ stipjes links en boven in het lijstje, bevat gedeeltelijk de tekst van het lied van Brian Doerksen (hierboven).

Dit lijstje komt in huis te staan op een duidelijke plek. Om mij te helpen herinneren wat God aanbidden voor mij betekent. Het is geen ‘spectator sport‘, maar tijd met Hem!

In mijn vorige blog schreef ik dat het goed is om voor jezelf op te schrijven Wie God voor jou is. 
Heb je dit nog niet gedaan, doe het eens. Het zal je kijk op God verrijken.

Deze blog is geschreven naar aanleiding van het thema Aanbidding in Crossroads Rotterdam.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.