Psalm 46

Psalm 46

Aanbidding

Wat betekent dat voor jou? God aanbidden?” Deze vraag werd mij gesteld bij de voorbereiding van dit thema voor de kerk waar ik lid van ben. Aanbidding. Iets wat voor mij heel vanzelfsprekend is. Iets wat ik dagelijks doe en een onderdeel lijkt geworden van hoe ik mijn dag door kom. Het is begin Mei en we zitten nu allemaal bijna 8 weken in ‘lock down’ door het corona virus. Juist door dit virus, en doordat ik nu echt stil wordt gezet, lukt mij het steeds beter om God te aanbidden.

Op momenten dat het leven mij ‘overvalt’, maak ik playlisten. Op mijn Corona survival playlist, staat onder andere ook Opwekking 708 , “de hemel juicht, de kerk getuigt; groot is uw trouw o Heer.” Ondanks dat we nu niet in een kerk bijeen kunnen komen, leeft Zijn kerk! Aanbidding van God gaat door! Dit nummer raakte mij zo hard en zo diep! Juist nu, nu we ‘vast’ zitten mogen we uitzingen Wie Hij is! En hem aanbidden! Psalm 46 is een fantastisch voorbeeld van hoe we God kunnen aanbidden, wanneer het allemaal even niet vanzelf gaat. De schrijver van de psalm beschrijft Wie God is en wat Hij doet. Zo staat er dat Hij ‘verheven is boven de volken en de aarde‘ maar ook dat Hij met ons is. Heel dichtbij. Het lijkt wel alsof hij zijn problemen toezingt door te getuigen van Wie God voor Hem is.

Daarom verwerkte ik opwekking 708 in zijn geheel bij Psalm 46. Ondanks deze ‘crisis’ waarin Nederland verkeert, mag ik blijven zingen “Groot is uw trouw o Heer”. Want Hij is eerlijk, Hij is goed, Zijn waarheid houdt stand en Hij doet wat Hij belooft.

Maar wat als God aanbidden nu even niet lukt?

Soms gaat God aanbidden niet vanzelf. Ook ik loop wel eens vast. Het helpt mij dan om te benoemen wie God is. Ik verwerk dit graag op een creatieve manier in mijn bijbel, of neem dan even de tijd om bij Hem op schoot te kruipen en dit tegen Hem te zeggen door middel van muziek. Het helpt mij om te zien wie Hij is. Aanbidding begint bij het zeggen tegen God wat je van Hem vindt en Hem erkennen. En bovenal….wees Stil. Luister naar wat Hij tegen jou zegt. God zegt niet voor niets in Psalm 46: Wees STIL en erken dat IK God ben.

Schrijf eens op voor jezelf Wie God voor jou is. Denk aan namen, maar ook aan eigenschappen die jij bij God vindt passen.

Pak een mooi vel papier en knip deze in diverse hokjes. Je kunt dit papier ook eerst kleuren/verven etc. Schrijf de namen op deze papiertjes en plak ze met een mooi tape-je op de muur, een groter vel papier, deur, raam etc. in de vorm van een hart.
Neem er eens afstand van. En kijk ernaar. Ga eens met God in gesprek. Vertel Hem wat je hebt opgeschreven over Hem. En waarom. Prijs Hem! Aanbid je God.

 

Deze blog is geschreven naar aanleiding van het thema Aanbidding in Crossroads Rotterdam.

(creatieve verwerking nav Ontdek de Artiest in jou, thema 1)

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.