FAQ

Biblejournaling is het verwerken van een bijbeltekst op een creatieve manier in de bijbel. Dit kan door te verven, tekenen en mixed media te gebruiken in je bijbel. Het gaat niet om het perfecte plaatje, maar om bezig zijn met God’s woord.

Is biblejournaling slecht? Mag het wel van God?

Ik geloof dat wij gemaakt zijn om te maken. Door op deze manier met onze bijbel bezig te zijn, ervaar ik dat ik dichter bij God kom. Het is ‘mijn’ momentje met God. Als je er moeite mee hebt om in je bijbel te werken, dan wil ik je uitdagen om in een apart schriftje te werken. Op deze manier kan je ook God ontmoeten. En ook dat is biblejournaling. Sommige vinden het heel moeilijk om over de tekst heen te werken. Ook dat is ok. Doe wat jij prettig vind en waar jij je goed bij voelt. Het belangrijkste is dat je God ontmoet.

Waar begin ik?

Biblejournaling gaat vooral om het doen. Je hebt geen dure bijbel nodig. Een investering in een goede gesso is handig. Dit voorkomt het doordrukken van je pen op de andere kant. (lees hier meer) Verder kun je alles gebruiken. Om teleurstelling te voorkomen raden wij je altijd aan om achterin je bijbel, op de achterste bladzijden, je materialen te testen. Je kunt bijvoorbeeld een bladzijde insmeren met gesso en een bladzijde zonder. Door je materialen op beide pagina’s te gebruiken weet je wat het met je bijbel doet en kun je teleurstelling voorkomen.
Om een start te maken in je bijbel is het fijn als je bijvoorbeeld een challenge volgt. In een challenge ga je een maand lang elke dag door een onderdeel van een thema heen. De bedenker van de challenge schrijft vaak een blog waarin wat achtergrond informatie staat en heeft vaak een bladzijde uitgewerkt, zodat je ook ge├»nspireerd raakt. Ik heb enkele leuke challenges voor je op een rij gezet. Raak niet ontmoedigd door alle mooie uitwerkingen op social media. Net als in het echte leven, heeft iedereen pagina’s die niet zo mooi zijn gelukt of die niet goed zijn uitgewerkt. En dat is ok. Je wordt er vanzelf beter in. Ontdek je eigen stijl en ontmoet je God!

Waarom zou ik een aparte bijbel voor biblejournaling kopen?

De bijbels die ik in mijn shop heb zijn geschikt voor biblejournaling, vanwege het papier. Een willekeurige bijbel heeft dun papier. Dit papier is niet gemaakt voor al onze creatieve uitspattingen. De biblejournaling bijbels die ik verkoop, hebben ander papier, waardoor je veel materialen kunt gebruiken zonder dat dit je bladzijde aan de andere kant beïnvloed. Denk hierbij aan pennen en verf. Echter, probeer altijd op de achterste bladzijde uit wat je materialen doen in je bijbel. Elke bijbel is anders.

Welke tips hebben jullie voor mij?

  1. Heb een goede bijbel waarin je werkt. Denk aan ruimte, papier, grootte van het boek etc.
  2. Gebruik een goede Gesso, daarmee valt of staat je werk! Leg tussen de pagina’s een A4tje, zo voorkom je dat de pagina’s vastplakken.
  3. Schets je werk eerst uit op een A4tje, zo weet je wat je gaat doen.
  4. Kopieer als beginner pagina’s, ga oefenen en ontdek je eigen stijl.
  5. Gebruik de achterste pagina’s van je bijbel om producten uit te proberen. Zo weet je of je bijbel geschikt is voor die ene pen of verf.
  6. Neem de tijd! Ga niet snel iets maken. Biblejournaling is God ontmoeten!
  7. Zet een goede cd of playlist aan terwijl je bezig bent.
  8. Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ik houd je dan op de hoogte van leuke materialen, laten filmpjes zien en je krijgt de nieuwste blog binnen!
  9. Loop je vast, heb je vragen? Stuur een berichtje via facebook of mail ons op info@bijbeljournaling.nl ! Ik sta altijd klaar om je te helpen.

Ik zou graag een workshop willen volgen, kan dat?

Ik kan altijd een workshop organiseren, dat is geen probleem. Met regelmaat deel ik ook workshops van anderen op onze facebook pagina. Houdt deze daarom altijd goed in de gaten. Heb je toch een gerichte vraag, stel hem! Stuur dan een berichtje, ik help je graag verder.