De Tombow lijmpen, dat is toch niks? Of wel…..?

De Tombow lijmpen, dat is toch niks? Of wel…..?

Een lange tijd terug bestelde ik de Tombow Lijmpen bij onze leverancier. Ik werkte er wat mee, maar heel erg enthousiast was ik er niet over. De Tombow Lijmpen verdween onderin de la, totdat ik hem afgelopen week weer vond.
Ditmaal werkte ik er weer mee en ontdekte iets heel anders! De Tombow Lijmpen is perfect voor bijbeljournaling! Doordat de pen een fijne punt heeft (1mm!), kan je de letters in je werk netjes aanzetten en met bijv. glitters versieren! In tegenstelling tot andere lijmen die een dikke laag lijm achterlaten, zie je bij de Tombow Lijmpen geen dikke laag. Ook hoefde ik niet bang te zijn om te knoeien, want dat lukt niet met deze pen! Een echte musthave dus!

Wat heb ik ermee gemaakt?

Ik maakte de bladzijde horende bij Psalm 37: 1-11. Psalm 37,7 gaat over kalm worden bij God. Eigenlijk gaat het over stil worden. Ik kwam op de gedachte ’the sound of silence’ met de woorden faith en trust. Want daar draait het om. Als we bij God kalm worden, worden we daar rustig, maken we een stap in geloof (we kiezen ervoor om naar hem te gaan) en we zijn stil! (the sound of silence).

Ik gebruikte de volgende materialen;
Gelatos
Tombow Lijmpen
– Glitters
– Haarlak om de Gelatos mee af te spuiten.
Kuretake Fudebiyori Brush Pen metallic blue (NU IN DE SALE!!)
Art Basics Clear Gesso

 

De bladzijde heb ik voorberwerkt met Art Basics Clear Gesso. Daarmee voorkom ik dat mijn pagina doorbloed als ik te nat ga werken. Met de Gelatos maakte ik een achtergrond. Door met water en kwasten de gelatos te mengen, creƫerde ik een waterige achtergrond. Ik heb Gelatos afgespoten met haarlak. En toen dit droog was heb ik met de metallic brush de woorden geschreven. Met de Tombow lijmpen gaf ik accenten waarna ik deze direct met glitters bestrooide. Let op! De lijm droogt snel, dus je moet niet te veel willen lijmen voor je glitters erover heen gooit. Doordat de lijm snel droogt, kun je vrij snel met een zachte kwast de overige glitters van je werk afvegen.

Het resultaat is leuk! Ik ga de Tombow Lijmpen zeker vaker gebruiken! Ik ben om! Dit is een musthave!

(p.s. klik op de foto’s voor een goed beeld)

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.