Coccoina: het is geen drug, maar een lijm dat iedereen enthousiast krijgt!

Coccoina: het is geen drug, maar een lijm dat iedereen enthousiast krijgt!

Toen Coccoina in 1927 op de markt kwam, gebruikten ze de volgende slogan:

“Coccoina: het is geen drug, maar een goede lijm dat iedereen enthousiast krijgt!”

En daar is geen woord over gelogen!

Coccoina lijm komt (o.a.) in een mooi stevig, vintage-oogend potje. De deksel zit er stevig op, wat eventuele uitdroging voorkomt. Met gemak krijg je het open en dan begint de vreugde. De geur van de Coccoina lijm komt vrij bij het openen van het potje en laat je wanen alsof het Sinterklaas is. In tegenstelling tot andere lijmen, heeft Coccoina een heerlijke amandel geur!
Het kwastje wat in het potje van Coccoina komt, past precies in het midden van het potje! Je raakt het dus nooit kwijt! Dit kwastje is gemaakt van varkenshaar. De haren zijn zacht, maar stijf genoeg om de Coccoina lijm op je werk te smeren.

Waar wordt Coccoina lijm van gemaakt?

Het basisbestanddeel van de Coccoina lijm in deze pasta, is aardappelzetmeel. Dit wordt gewonnen uit de wortelknollen van de aardappelplant, de leucoplasten. Dit zetmeel is de basis van glutenvrije recepten en Kosher-voedsel voor Pascha. Aardappelzetmeel wordt verkregen door aardappelen te pletten waardoor de zetmeelkorrels vrij komen. De dikte en verstijving maken het aardappelzetmeel gelijk aan lijm.
Glycerine, het tweede hoofdbestanddeel, is reukloos, kleurloos en oplosbaar met water. Glycerine smaakt zoet en wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in deze pasta.
Alle ingrediënten voor de Coccoina lijm komen allemaal uit Europa. De blikcontainer en penseel zijn vervaardigd uit Europees aluminium en worden gemaakt in Italië in de fabrieken van de onderneming in Voghera.
Coccoina lijm is dus hartstikke ‘L O C A L’!

Wat zijn de eigenschappen van Coccoina?

In Italië is Coccoina lijm de eerste keuze voor kinderen van de basisschool sinds 1930! Juist vanwege de eigenschappen die Coccoina lijm heeft. Coccoina lijm droogt snel en ‘bobbelvrij’ op. Coccoina lijm is gifvrij, verkleurd na aanbrengen niet, is makkelijk schoon te maken en heeft een heerlijke geur! Je kunt Coccoina lijm gebruiken voor het plakken van papier, foto’s en stof. Goed gesloten kun je de Coccoina lijm 12 maanden bewaren. Is je Coccoina lijm ‘ingedroogd’ of te hard om mee te werken. Haal dan een beetje uit je potje, verwarm dit met een beetje water en je hebt weer een prima Coccoina lijm!

Als je geen genoeg kunt krijgen van de Coccoina lijm, Coccoina heeft verschillende producten op de markt gebracht met de typerende amandel geur! Van vloeibare lijm tot een papierlijn! Je kunt je hart dus ophalen!

Waar kan ik Coccoina kopen?

Coccoina is o.a. bij Myrville te koop in de groothandel, of voor particulieren! Klik hier voor de verkooppunten!

 

Coccoina “It is not a drug, but a solid glue that amazes and arouses enthusiasm in all who use it.”

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.