Challenge time!

Challenge time!

Wie heeft dat niet. Heb je een bijbel, allemaal mooie spulletjes, maar zero ideeën om wat in je bijbel te gaan doen. En je had zoveel zin om te beginnen! Een challenge biedt dan zeker uitkomst. Je kunt de hele challenge volgen, of je pikt er wekelijks een paar uit waarmee je aan de slag gaat. Ook wij doen regelmatig mee met een challenge. En het leuke is; er zijn er genoeg in het Nederlands!

Op deze pagina willen we de challenges voor je bijhouden. Hoe verder je naar beneden komt, hoe meer up to date de challenge is. Klik op de foto om naar de webpagina van de challenge te gaan. Onwijs veel challenge plezier!

p.s. heb jij zelf een challenge, of mis je een challenge? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar info@creativejournaling.nl . Wij horen graag van je!

de C H A L L E N G E S

Els hartog werd door Sestra gevraagd om een biblejournaling challenge te maken over het thema; Dichtbij God. “De uitdaging is om iedere dag de tekst van die dag te lezen, te overdenken en creatief te verwerken. Natuurlijk mag je ook wel eens overslaan. Maar de achterliggende gedachte is dat als wij ervoor kiezen om de woorden van God te lezen, God van zich laat horen. En dat wil je toch niet missen! Op social media tag je met #biblejournalingchallengethuis en #sestraforyou.”

 

In deze #woordvrouw challenge uit 2017, nemen Sara en Lucinde je mee op reis door de bijbel. Je ontmoet vrouwen waarvan je nog niet eerder had gehoord. Laat je inspireren door de blogs en de prachtige pagina’s!

 

Bettuelle ontwierp voor de 40dagentijd in 2017 een biblejournaling challenge! “ZO gaaf, er is zoveel moois in de Bijbel om de verdieping te vinden naar het lijden van Jezus. Het Plan van God dat al eeuwen vast stond….”

 

Dit is de tweede #woordvrouw challenge die Sara en Lucinde hebben ontworpen en uitgewerkt. Ook in deze challenge ga je op reis door de bijbel en leer je wederom een heleboel vrouwen kennen waar je eerder zo overheen las.

 

 
Silvana bedacht de #IkbenGodDBA challenge. “Hierin gaan we aan de slag met de mooie eigenschappen van God. Hoe krachtig is het als God in een bepaalde situatie zegt: Ik ben liefde, Ik ben wijsheid, Ik ben heilig, Ik ben …..” Deze prachtige challenge is te vinden op facebook.

 

Bettuelle ontwierp voor 2018 deze #30dagenoogsten challenge. “Elke dag volgt er een Bijbeltekst en op deze site vind je dan ook een blog en een creatieve uitwerking van de Bijbeltekst én een luistertip. Allemaal om ons stil te zetten bij ‘zaaien en oogsten’. Het mooie is, dat in de maand september ook het ‘loofhuttenfeest’ plaatsvindt én de ‘grote Verzoendag’. Allemaal instellingen van Godzelf en ook daarin gaan we verdiepend bezig. Ik ga aan de slag in de Bijschrijfbijbel maar je kan gerust aan de slag in een schriftje of gewoon papier. En, ook heel belangrijk: voel je niet verplicht om elke dag mee te móeten doen.”
Lucinde & Sara schreven voor 2019 een reeks blogs onder de naam #BJbibleproject nav 6 kernwoorden. Voor elke maand 1 kernwoord. Na 6 maanden heb je 6 kernwoorden behandeld in je bijbel. Houd je eigen tempo aan en laat God tot je spreken.
Doe je mee door met ons 30 dagen lang in de wereld van WOORDEN te duiken? Elke dag even bewust stil staan bij de vraag: wat zeg ik eigenlijk? Welke woorden spreek ik tegen mezelf, tegen anderen en tegen God? Samen met Esther van Lunteren kwam Kris Bossenbroek met die prachtige boek aan. Ga jij de uitdaging aan?

Deze biblejournalingchallenge van het Biblejournalingteam Nederland, is bedoeld om elkaar aan te moedigen en om te onderzoeken hóe jij zelf achter Jezus aangaat. Waar kan het volgen van Hem verscherpt worden? Waar mag je meer ‘loslaten?’ en het fijne is, dat we het met elkaar doen! Samen creatief een klein eindje met elkaar onderweg zijn.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.